Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fény kapujában

2014.04.16


matyo-mintas-husveti-tojasok.jpg

A Fény kapujában

Húsvét hajnalának „gyolcsoló” fénye bevilágítja a földi éjszakát, a reménytelenségben botorkáló emberi sötétséget.
A húsvét hajnal nem metsző fény, nem erőszakos, nem kápráztató, nem tolakodó, inkább olyan, mint az ölelés, amely belső lángjának fényességével átjárja a szerelmesek éjszakáját.
Eggyé oldoz önmagával, elűzi a nagypénteki éjjelt a gondolatainkból, s a sötétséghelyét betölti életünkben örömhírrel: Feltámad Krisztus, a világ világossága!
Örvendjetek!
A húsvéti hajnal, a hófehér leplek feltalálása a sírban, a Krisztust kereső asszonyok találkozása az angyallal mind-mind jelzések arról, hogy a Föltámadott közöttünk jár, velünk jár, velünk van és marad most már mindörökké.
Ölelő karjait kitárva hívogatja a keresztje mellől messze futott, megrémült, kétkedővé vált tanítványokat, a félelemtől reszketőket, az őt elárulókat, s azokat is, akik életére törtek, mert azt hitték, képesek kioltani, megsemmisíteni az élet hordozóját 
Békesség nektek!- köszönti újra és újra az emberiséget.
A húsvét hajnal teremtő erő, a húsvét hajnal tisztító erő.
Segít, hogy napi kis-és nagy kifulladásainkban élni tudjunk ez erőforrásból, segít keresztjeink hordozásában, életünk mindennapos oltárain áldozataink vállalásában, hogy tanúskodni tudjunk a teremtettségünktől  bennünk lakozó és szétosztható szeretetről.
 A Fény kapujában állunk húsvét hajnalán.
Krisztus biztatásra buzdít- soha nem késő, soha nem lehetetlen: 
Vessétek le a tegnapi bűnös embert, és öltsétek fel a holnapi embert, húsvét fényes ruháját! Mert a feltámadás az újjászületés hajnala is. A Fény kapujában állunk, s a zsoltárossal kiáltjuk szabadulásra várva: „Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek? Moss meg engem, és fehérebb leszek a hónál.”
A holnapot kezd tiszta lappal!
Engedd, hogy húsvét örömhíre átjárja lelkedet, kimossa szívedből a haragot, a szomorúságot, a keserűséget, fogadd el az új életet, állj tisztító fényének áramlásába, engedd, hogy fehérre mosson!
Ahogy Nagy Gáspár megélte: „ Állsz a hózuhanyban…a Fény közepén….állsz Isten ablaka alatt/míg belep teljesen a hó…„

Toldi Éva