Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szakrális Nő,- A női test, elme és lélek gyógyulásának vezérfonala

2013.02.19

 

1288245637_05.jpg

 

 A Szakrális Nő,- A női test, elme és lélek gyógyulásának vezérfonala

 


„Különleges, gyönyörű virág vagyok, gyógyító fű, szívvel, értelemmel, mellekkel, csípővel, és anyaméhvel! Eljövök megszentelt földi orvossággal, hogy meggyógyítsam önmagam.”
 - Queen Afua hercegnő 


Az anyaméh minden emberi élet kapuja. Amikor kultúránk tiszteli és értékeli a nőt, az anyát, akkor az anyaméh az erő, a kreativitás, a szépség eget s földet összekötő csatornájává válik – és öröm lesz úrrá a földön. De amikor a nő hangja nem kerül meghallgatásra, megválaszolatlan és elutasított marad, akkor a méh testi és tudati betegségek forrása lesz. A női méh kollektív állapota visszatükrözi földünk tudati állapotát. Amikor oly sok nő szenved daganatoktól, cisztáktól, frigiditástól, és erős menstruációs vérzéstől, vagy szexuális agressziót él át, akkor diszharmónia borítja el a világot. A női méh állapota közvetlenül visszatükrözi a női elmét, szellemet és tetteket. Minden női érzelem tárháza a méh, összegyűjt minden érzést – jókat és rosszakat. Mostanra, a becsapott és tragikusan magukra hagyott nők helyzete révén a férfiak és a nők együttesen elérték a „negatív méh-energia” állapotát. Ez Magyarországon, nemzeti kihalásunk tendenciáit elemezve sokszorosan igaz.

A természetellenes élet, és az egészségtelen életmód állandósította a negatív méhenergiát, és ez válaszként táplálja az emberek problémáit a földdel, más emberekkel szemben, és a nők problémáit méhükkel szemben. A nő méhének állapota minden kapcsolatát visszatükrözi. Amikor a nő méhe egészséges, akkor élete ezt az egyensúlyt tükrözi vissza. Az a szeretet és törődés, amellyel a nő méhével bánik, visszatükrözi igazi emocionális, spirituális, fizikai és mentális egészségi állapotát. Sajnos, napjaink világában túl sok nő szenved valamilyen méh elváltozástól, mely betegségbe torkollik. 

Ahogy a nők gyógyítják és átformálják méhüket, megváltoztathatják sorsukat, és földünk sorsát is. Itt az ideje, hogy a nők kezükbe vegyék az irányítást! Az életükkel (testi és szellemi életmódjukkal) kell megvédeniük méhüket, mert az minden emberi kreativitás szülőhelye.

Queen Afua hercegnő (etióp származású, napjainkban az Egyesült Államokban él) összegyűjtötte az ókori Etiópia és Egyiptom őstantrikus egészségtanát. A tanulmányt Szakrális Nő címmel jelentette meg (Mandala-Veda Kiadó, 2004), mely szinte azonnal világhírű lett, jelezve mekkora szükség van a megszentelt női test, elme és lélek gyógyításának gyakorlatára. Az ókori férfi minden öröme, gyarapodása és boldogsága asszonya volt. Az ókor szakrális világában a nő maga volt a szentség! Queen Afua hercegnő azonban bemutatja, mi történik ezzel a szakralitással napjainkban és azt is, hogy a társadalom boldogulása a nők testi-lelki egészségén, morális és tudati állapotán múlik.

A nők érzelmileg nyitottabb, sebezhetőbb lények, mint a férfiak, ezért Afua hercegnő könyvében megtanítja a nőknek, miként védhetik meg méhüket a külső és belső szenvedéstől, felhasználva a táplálkozást és a gyógynövénytant, a jógát vagy akár a hidroterápiát. Leleplezi a nőellenes társadalom romboló propaganda fogásait, melyek hatása alá kerülve a nők milliói állandósítanak káros szokásokat.

Minden sorsán elgondolkodó, azon változtatni akaró nő bizalommal fordulhat Afua hercegnő transzformáló Szakrális Nő elnevezésű módszeréhez, melynek lényege: „ha megtanuljuk megerősíteni női önmagunkat, akkor automatikusan, méhünket is teremtő, gyógyító erővel ruházzuk fel”.


http://www.mandala-veda.hu/main/isvara.php?from=publikacio&publikacio=pub_szakralis_no.php 

 

kép

Queen Afua
Szakrális Nő


A női test, szellem és lélek
harmóniájának vezérfonala,
szakrális egyiptomi beavatásokon
és rítusokon keresztül.

Megjelent: 2004. június 18.

Ár: 3490 Ft.
   
 

 

“A méhem szent, és az életem is az.
A méhem a menny kapuja itt a földön,
és az életem is az.”

 

(Méh mantra, részlet a Szakrális Nő című könyvből)

 

 

Nagyon komoly tapasztalásokat szerezhetünk önmagunkról, ha elkezdjük végre értelmezni testünk üzeneteit, a lelkünk figyelmeztető szavát.

 

Sokféle női betegség létezik, s mindegyiknek az alapja, hogy valami a Férfi-Nő kapcsolatban megbillen, nincs egyensúly. Amikor egy nőnek az EGÉSZ-ség-e megbomlik, részekre szakad, elsősorban azt kell megnézni, hogy miért adott helyet a betegségnek? Mit hívott be önmagának, és miért? Ha komolyan elszánja magát, és utána ered saját magának, saját testének üzeneteit kezdi fürkészni, akkor ez biztos jele annak, hogy eddig nem élt tudatosan. Nem volt tudatos a nőiségére, anyaságára, a kapcsolataira, a partnereire.
Akit beengedünk a “méhünkig”, az szent számunkra. Ha nem az, akkor ott már kereshetjük a baj forrását.
A nő életében, ha a férfiakkal való kapcsolódási pontokon valami félresikerül, nem teljesedik be olyan módon, ahogyan azt ő szeretné, vagy helyesnek érzi, akár tudattalanul is,  az ide raktározódik, s minden ilyen apróságnak tűnő tétova érzésfoszlány, gondolat, tapasztalás felgyülemlik idővel.
Egyetlen nagyobb vagy több apró, kisebb kellemetlenség, probléma formáját ölti magára, amely kellő odafordulás, figyelem és tudatos gyógyítás hiányában akár jóvátehetetlen, visszafordíthatatlan folyamatokhoz is vezethet.
Van pl. Társad? Milyen a szexuális életed, ha van? Teljes benned az odaadás, az elfogadás? Boldogságodat leled a szerelemben, a szeretkezésben? Akaratodon kívül történnek dolgok a szexben veled? Nehezen nyílsz meg? Nem kívánod a társadat, mégis odaadod magadat neki? Tiszta szívvel szereted a társadat, akit beengedsz magadba, akinek megnyílsz? – ilyen kérdéseket kell feltennünk magunknak, ha gyógyulni szeretnénk, abból, ami már megtestesült számunkra megbetegedés formájában.
A Méh a Találkozási pont. A Kapu. Élet és Halál egyaránt megfér benne, szeretettel. Akkor van probléma, ha felborul az egyensúly… 
Mindenkinek, aki a Méhével akar foglalkozni, annak el kell jutnia a 
Férfi – Nő kapcsolathoz. Elsősorban önmagában, de konkrétan a nőknek az életükben fontos szerepet betöltő férfiakhoz, akiket a méhükig engedtek.

 

 

„Fájdalom Ideje

 

Tisztánlátás Ideje

 

Öröm Ideje 

 

Figyelem Ideje – 

 

Bennem a Figyelem

 

Bennem a Lélek 

 

Bennem a Bizalom

 

Bennem a Szerelem.”

 

Ez a pár sor felidézi, amit egy nő a méhéről, szent, szakrális részéről érez, gondol, tapasztal.
Ez a hely a Születés misztériumát rejti magában. Itt változik az Üresség, a Mindenség formájává. Innen születik az Élet és a Halál, hiszen, ne feledjük, az a nő, aki az Élettel ajándékozza meg gyermekét, egyúttal a halállal is megajándékozza őt. Mindezt olyan Szerelemmel teszi, aminek titkát csak az Édesanyák ismerik.
Sok régi dal hordozza magában a Titkot, szép példája ez annak a fájdalomnak, amit minden Anya érez, s minden Gyermek érez, s minden Férfi is érez:
„Engem anyám megátkozott, mikor a világra hozott…”
Ebben a sorban benne van az üzenet, hogy tudom, mindannyian tudjuk, Édesanyánk Szerelme teljes irántunk. Ezt elfogadni, beengedni magunkba, tudatosnak lenni rá -  a Megvilágosodás csíráját is hordozza magában, egy lehetőség számunkra.
Tegyünk azért, hogy a Méhünk egy életen keresztül életet adó, EGÉSZSÉGes, Boldog, Teljes és Egész maradhasson, a mi és társunk örömére, hogy gyermekeink jövőjét hordozhassuk, s a férfiak életének értelmét jelenthessük.
Tudatosan őrizzük magunkban a Tudást, ápoljuk azt egy életen keresztül, és adjuk tovább gyógyító asszonyiságunkat leányainknak is, ahogyan azt anyáink is tették.
Ha pedig nem tették, valamiért, akkor fedezzük fel magunkban, s ne engedjük eltűnni végérvényesen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.